Rafturile metalice, un mijloc eficient de creștere a vânzărilor dintr-un magazin

Rafturile metalice

Creșterea vânzărilor din magazinul său este scopul oricărui retailer, dar pentru a-și atinge obiectivul trebuie să înțeleagă modul în care cumpărătorii interacționează cu mediul din jurul lor. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca atragerea atenției cumpărătorilor cu expozanți vizibili sau plasarea de rafturi cu produse ușor de luat, aproape de caserie, care să se transforme în mici cumpărături din impuls.

În timp ce lucrul din urmă nu s-ar aplica pentru produse precum prosoape de hârtie, iată care sunt tehnicile cu o valoare de marketing universală.

Plasarea corespunzătoare a produselor pe rafturile metalice

Observarea produselor pe diverse rafturi metalice presupune vânzare. Asta înseamnă că rafturile cu produse trebuie plasate într-o zonă cu vizibilitate ridicată pentru clienți. Este vorba de zone cu trafic intens și locații accesibile. O poziționare bună a produsului valorifică următoarele obiceiuri ale cumpărătorului:

Potrivit studiilor de retail, probabilitatea vânzărilor crește cu 10% atunci când produsul dvs. este amplasat în zonă vizuală directă a clienților, astfel încât trebuie să se acorde prioritate rafturilor de înălțime mijlocie, acolo unde este posibil. De asemenea, acestea trebuie să fie de înaltă calitate precum sunt cele oferite de Rafturi Metalice de la A la Z.

Clienții ignoră oriunde între o treime și jumătate din toate produsele de pe rafturi. De aceea, trebuie creat un brand captivant și amenajat magazinul astfel încât să atragă atenția clienților.

În general, sunt atrași mult mai mult de centrul culoarului decât de marginile sale, deoarece fluxul natural al traficului îi îndepărtează rapid de margini.

Trucuri de marchandising pentru convertirea clienților în cumpărători

Găsirea locului potrivit de plasare a raftului este un început. Trebuie să vă asigurați că produsul dvs. este văzut. Expunerile oferă comercianților un control asupra poveștii produsului lor. Permiteți clienților să plece cu o idee specifică despre produsul dvs. Unele expuneri funcționează mai bine decât altele. Cele mai bune expuneri folosesc următoarele 6 tehnici:

Culorile strălucitoare atrag atenția. Întrerupeți monotonia cumpărăturilor, a călătoriei prin magazin cu ceva interesant și distractiv. Această abordare prietenoasă creează încredere și interes, dându-vă o șansă mare de a realiza o vânzare.

Designul minimalist. Gândiți-vă cum Apple realizează atât de mult doar cu mese și telefoane goale.

Folosiți expozanții pentru a face publicitate ulterioară produselor la reducere. Folosiți-i și construiți emoția, apoi oferiți clienților produse cărora nu le pot rezista.

Oferiți-le produse cărora nu se pot rezista. Promoțiile „1+1 gratis” funcționează la fel. Acestea fac cunoștință noiilor consumatori cu produsul dvs., în timp ce încurajează cumpărătorii recurenți să cumpere mai multe produse decât de obicei. Aceasta este o modalitate excelentă de a stimula profiturile în timp ce scăpați de excesul de stoc.

Entuziasmul vinde. Construiți relații semnificative cu personalul magazinului, pentru a-i entuziasma cu produsul dvs. Acestea creează conexiuni față în față cu potențiali cumpărători. Dacă personalul se simte personal conectat la produsul dvs., acestea sunt adesea factorul decisiv în creșterea vânzărilor. Personalul le va prezenta clienților produsele de la raft, iar entuzismul molipsitor al acestuia îi vor determina să cumpere chiar mai mult decât și-au propus.

Ocupați spațiul. Dacă monopolizezi un perete cu rafturi de perete bine organizate, monopolizați atenția unui client. Îl puteți atrage cu culorile, cu designul simplist și produse diverse. Dacă toate acestea îi vor face o bună impresie, aveți garanția că nu va pleca fără să cumpere măcar un produs.

Faceți clientul să-și amintească de dvs. Un design bun vinde. Magazinele cu cel mai frumos aspect încurajează clienții să vândă pentru ele! Oferiți-le o experiență de care să vorbească pe social media. Un aspect unic care rămâne în mintea clientului va vinde.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *