Un cadou pentru fiul meu

cadouri iesite din comun

S-a dus vreme cand mamele si bunicile impleteau un fular si crosetau o pereche de manusi pentru baietii sau nepotii lor. Tricotajele facute de mana nu prea se mai poarta, chiar daca au in ele multa dragoste si ceva din sufletul celui care le-a lucrat.

Baiatul meu are permis, dar cheile masinii le va avea numai cand va dovedi ca este suficient de matur pentru a i le incredinta.

Economisim in tacere pentru masina lui, iar pana atunci conduce masina familie sub atenta noastra supraveghere. Nu este un tanar teribilist, iar asta ne umple de optimism. Nu face depasiri pe linie continua, in curbe si nu sicaneaza pe nimeni in trafic, respecta limitele de viteza, este printre tinerii care conduc regulamentar.

Cand am urcat cu o caruta pe muntele din zona noastra la cimitirul eroilor cazuti in al Doilea Razboi Mondial ne-a marturisit ca pentru el ar fi o provocare sa conduca masina pe drumul acela ingust si abrupt si sa vada prapastii de o parte si de cealalta, sa strabata padurile de fagi si brazi uriasi. Va munci sa isi cumpere un 4×4 si se va dedica traseelor off-road.

Sigur, va veni vremea aceea, dar este diferenta mare intre a conduce prudent pe o autostrada amenajata, pe un teren drept si a lua viraje sau a urca pe un teren accidentat, a conduce masina pe un drum militar dezafectat sau pe un drum forestier.

Despre acest subiect am vorbit cu sefa mea, iar ea m-a sfatuit sa intru pe site-ul oficial: www.experiente.ro fiindca voi avea mai multe surprize.

“Un site ca toate site-urile”, mi-am spus si cand m-au anuntat ca daca ma inscriu cu adresa de e-mail obtin 5% reducere la o experienta.

Mi-a spulberat prejudecatile insa cuvantul experienta. Va marturisesc ca aici am gasit cadouri baieti iesite din comun si i-am oferit fiului meu cursul de care are nevoie ca sa isi implineasca un vis.

Am investit in CURSUL OFF-ROAD, iar la sfarsitul acestuia fata fiului meu radia de fericire. Iata cum mi-a povestit experienta minunata pe care a avut-o:

“Mai intai m-am simtit ca la o scoala tehnica, mama, ca la facultate. In fata noastra, porfesionisti cu 20 de ani de experienta ne-au vorbit despre:

-caracteristicile unei masini 4×4

-deciziile si norme in caz de urgenta

-tehnici de pilotaj si control al masinii pe teren accidentat.

S-au spus atatea lucruri interesante, incat mi-am luat notite tot timpul si numai gandul ca urma sa punem in practica aceste cunostinte m-a ajutat sa nu imi para rau ca timpul alocat modului teoretic, adica o ora si jumatate, a trecut atat de repede. Am luat pauza de masa timp de o jumatate de ora. Mancarea a fost delicioasa. Partea a doua a experientei a fost cea mai frumoasa fiindca am putut sa fiu timp de doua ore la volanul unei masini puternice, dotata cu tot ce era necesar si sa ma confront cu situatii limita care survin pe teren accidentat: impact frontal si rasturnare la 90 si 180 de grade. Este cel mai minunat cadou pe care l-am primit vreodata si nu am cuvinte sa iti multumesc. Acum ma simt barbat adevarat!”

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *